Asumisoikeusasuntojen järjestysnumeroiden haku uudistui

Asumisoikeusasuntojen järjestysnumeroiden haku uudistui

Asumisoikeuslain viimeiset muutokset ovat astuneet voimaan. Suurin asukkaita koskeva muutos on koko järjestysnumeroiden hakusysteemin uudistuminen.

Uudet järjestysnumerot ovat 1.9. alkaen haettavissa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn järjestysnumerohaun verkkopalvelusta:

hakija.aso.fi/kirjaudu

Numeroita on jatkossa vain yksi, ja sillä voi hakea asumisoikeusasuntoja kaikkialta Suomesta. Numero on voimassa kaksi vuotta hakupäivästä eteenpäin. Numerohakemuksen maksu 9,20 € suoritetaan hakemuksen jättämisen yhteydessä.

Siirtymäaika kestää vuoden loppuun

Tähän asti järjestysnumeroa on haettu kunnalta, ja se on ollut voimassa toistaiseksi. Kuntien myöntämien järjestysnumeroiden voimassaolo on uudistuksen myötä päättymässä 31.12.2023.

1.9.–31.12.2023 välisenä siirtymäaikana on siis voimassa sekä kunnan että ARAn myöntämiä numeroita. Vanhat, kuntien myöntämät numerot ovat asuntojen tarjouskierroksella ensisijaisia, sillä ne ovat vanhempia.

Jos uudella numerolla haluaa hakea kotia myös Hasolta, tulee täyttää uusi hakemus. Hakemus on voimassa niin kauan, kuin järjestysnumero on voimassa.

 

Lue myös: Miten haen asu­mi­soi­keu­sa­sun­toa?