Kesätarjous! Muuttovalmiita Haso-koteja on nyt tarjolla kesähintaan. Tarjoamme joukossa valikoituja koteja ensimmäisen kuukauden vastikkeesta 50 % alennuksen.

Katso tarjolla olevat kodit

Aurinkoiset juhlat 25-vuotiaan kunniaksi

Retkeilijänkatu 18 asukkaat kokoontuivat yhdessä juhlimaan talonsa 25-vuotista taivalta toukokuisena lauantaina.

Juhlat olivat yleisömenestys: niihin osallistui yli 50 henkeä, eli lähes jokaisesta huoneistosta oli paikalla asukkaita. Joukossa oli edustettuna myös muutamia ”alkuasukkaita” eli heitä, jotka ovat asuneet Retkeilijänkadulla sen valmistumisesta asti. Kuulumisia ja muistoja vaihdettiinkin ahkerasti.

Aurinkoinen ja lämmin sää suosi juhlijoita, vaikka taivas välillä jyrisikin uhkaavasti ja ripautti vettäkin niskaan. Mutta se ei menoa haitannut – tunnelma oli tiivis, ja asukkaiden yhteistyö ja positiivinen ilmapiiri tekivät juhlista ikimuistoiset.

Ruokatarjoilusta juhlissa huolehti Hodarifillari, lisäksi tarjolla oli pientä makeaa sekä alkoholitonta juhlajuomaa. Musiikkiohjelmasta vastasi trubaduuri, paikalla tunnelmoi kitaroineen Meri-Rastilan oma poika Mark Tuomela.

Asukkaiden oma toive toteutui

– Alun perin asukkaat itse ehdottivat juhlia, ja juhlien suunnitteluun osallistui pieni ydinjoukko. Itse juhlapäivän järjestelyissä oli sitten mukana kymmenkunta innokasta asukasta, kertoo asukastoimikunnan puheenjohtaja Marja Lampi.

Juhlien suunnittelu aloitettiin jo helmikuussa. Tavoitteena oli rennot juhlat, ja kaikki esitetyt ideat hyväksyttiin innostuneesti, kaikki ideat myös sopivat kaavailtuun budjettiin. Näin asukkaat saivat tiedon tulevista juhlista jo maaliskuussa, ja ilmoittautuminen alkoi huhtikuussa. Juhlien ohjelma julkaistiin vielä ilmoitustaululla viikkoa ennen tapahtumaa.

Talon yhteishenki kuluu ja näkyy

Retkeilijänkadulla on nyt hyvä yhdessä tekemisen meininki ja aktiivista asukastoimintaa. Asukkaat ovat erityisen innokkaita puutarhanhoitajia, ja yhteisiä hetkiä vietetään usein esimerkiksi kukkien istutuksen parissa. Nämä juhlat eivät olleet poikkeus; ne yhdistivät asukkaita entisestään ja toivat lisää ihmisiä mukaan toimintaan.

– Näemme toisiamme ja autamme tarvittaessa monin tavoin muutenkin, kuten koiranhoidossa ja sairauden sattuessa, kertoo Marja Lampi tyytyväisenä, ja jatkaa:

– Asukkaat saadaan mukaan toimintaan, kun asukastoimikunnalla on positiivinen innostava asenne, ketään ei arvostella ja kaikki voivat osallistua oman kykynsä ja sen hetkisen tilanteen, sekä terveydentilansa mukaan toimintaan. Talkoisiin voi tulla vaikka pelkästään seurustelemaan ja syömään! kehottaa hän.

– Retkeilijänkadun parhaat puolet ovatkin sen hyvä yhteishenki, ihana piha, luonnon ja meren läheisyys sekä erinomainen sijainti lähellä metroasemaa ja bussilinjaa 560, kiteyttää Marja Lampi.

Asukkaat myös vinkkaavat, että yhteishenkeen ja asioiden sujuvuuteen ja toimivuuteen vaikuttaa suuresti myös Marjan oma positiivinen, kannustava ja kaikkia tasapuolisesti kohteleva persoona.

Kuulostaa mukavalta naapurustolta!

Iloisia Retkeilijankatu18 asukkaita istumassa katoksen alla pihajuhlissa.
Pitkän pöydän ääreen mahtuivat jutustelemaan kaikki – niin nuoret kuin vanhemmatkin asukkaat.

Juhlien järjestelyvinkit asukastoimikunnille
> Mieti aluksi budjetti – Retkeilijänkadun juhlien budjetti oli 1 500 €.
> HUOM: Muista esittää summaa talon kulubudjettiin jo edellisenä vuotena.
> Aloita suunnittelu ajoissa.
> Pidä tarjoilu helppona ja yksinkertaisena.
> Musiikki luo aina hyvää tunnelmaa.
> Ota kaikki halukkaat mukaan – apukäsiä tarvitaan aina.
> Kun järjestäjien joukko on suurempi, se ei työllistä liikaa yksittäisiä ihmisiä.
> Ihmiset ja ilmapiiri tekevät juhlat!