Ikäinstituutti tarjoaa vinkkejä yhteiseen toimintaan

Ikäinstituutin Yhdessä Kotikulmilla -toiminta on vapaaehtoisvoimin ohjattua, senioreille suunnattua ryhmätoimintaa. Nyt myös asiasta kiinnostuneilla Hason asukkailla on mahdollisuus osallistua maksuttomaan vapaaehtoisten toiminnan ohjaajien Tsemppari-valmennukseen.

Kaksi halaavaa ihmistä, nuorempi ja vanhempi nainen

Ikäinstituutin Yhdessä kotikulmilla -ryhmätoiminta tarjoaa asukkaille, erityisesti iäkkäille, mahdollisuuden yhteiseen ajanviettoon ja osallistavaan tekemiseen naapuruston yhteistiloissa tai ulkosalla. Toiminta luo puitteet viihtyisälle yhdessäololle. Asukkaat pääsevät itse vaikuttamaan toiminnan sisältöön, ja toimintaan saavat toki osallistua kaikki halukkaat ikään katsomatta. Ryhmätoimintaa ohjaavat koulutetut TaloTsempparit ja KävelyTsempparit.

Yhteiset kahvihetket, pelit, visailut ja ulkoilut ovat suosittuja tapahtumia. Kotikulmilla-materiaaleissa on saatavissa myös valmiita jumppavinkkejä. Ikäinstituutin mukaan moni toimintaan osallistunut on kokenut hyvinvointinsa parantuneen. Säännölliset yhteiset tapaamiset kohottavat mielialaa, tuovat iloa ja vähentävät yksinäisyyttä.

Valmennus antaa eväät toiminnan ohjaamisesta kiinnostuneille

Ryhmien Tsempparit saavat starttikoulutuksen lisäksi tukea toimintaan ja sen kehittämiseen monin tavoin: säännöllisten toimintavinkkien lisäksi heille järjestetään lisäkoulutusta ja vertaistapahtumia. Toiminta luo myös kontakteja muihin paikallisiin toimijoihin.

Haso kannustaakin asukastoimikuntia aktivoitumaan ja ilmoittamaan kiinnostuneita osallistumaan TaloTsemppari-valmennukseen, joka järjestetään maanantaina 7.10. klo 14–17 Ikäinstituutin toimistolla, Jämsänkatu 2, Helsinki. Valmennus tarjoaa tarvittavat välineet ja vinkkejä ryhmätoiminnan aloittamiseen ja ohjaamiseen jatkossa.

Lisätietoja koulutuksesta sekä ilmoittautumislomake löytyvät Ikäinstituutin nettisivuilta. Ilmoittautumiset viimeistään 1.10. mennessä.

Halutessaan voi myös ilmoittaa kiinnostuksesta uuden Kotikulmilla-ryhmän perustamiseen ottamalla yhteyttä Ikäinstituutin henkilöstöön: Jukka Murto, koordinaattori, puh. 050 552 7100, jukka.murto@ikainstituutti.fi tai Outi Mustonen, asiantuntija, puh. 040 552 7793, outi.mustonen@ikainstituutti.fi

Kuva: Ikäinstituutti
Kuva: Ikäinstituutti

Yhdessä kotikulmilla

  • Ikäinstituutin koordinoimaa vapaaehtoistoimintaa.
  • Kotikulmilla-ryhmiä toimii muun muassa Heinolassa, Helsingissä, Joensuussa, Kotkassa, Lahdessa, Lieksassa, Riihimäellä, Turussa ja Vantaalla.
  • Vuonna 2023 toiminnassa oli mukana 78 ryhmää, ja toiminnan mahdollisti 130 vapaaehtoista.
  • Toimintaa rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön järjestöavustuksista.