Helsingin Asumisoikeus Oy teettää erityistilintarkastuksen koskien vuosia 2020–2022

Helsingin Asumisoikeus Oy on 18.9.2024 päättänyt teettää vapaaehtoisen erityistilintarkastuksen. Tarkastus koskee vuosien 2020–2022 tilintarkastusten ja niiden raportoinnin puutteellisia asiakokonaisuuksia.

Avain kiinni ovessa, joka on hieman raollaan. Avaimenperä on talon muotoinen.

Nyt toteutettavan erityistilintarkastuksen taustalla on, että Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) tilintarkastuslautakunta on tarkastanut ja puuttunut vuosina 2020–2022 yhtiön tilintarkastuksesta vastanneen tilintarkastajan toimintaan. Tilintarkastuslautakunta on antanut yhtiön silloiselle tilintarkastajalle 18.6.2024 varoituksen tilintarkastuksen puutteellisuudesta koskien kuutta asiakokonaisuutta.

Yhtiö noudattaa toiminnassaan kaikkia lakeja, säädöksiä sekä omistajakonsernin antamia ohjeistuksia ja kiinnittää erityistä huomiota yhtiön talouteen ja raportointiin. Kaikki lisäinformaatio ja toimenpiteet, jotka tukevat tätä periaatetta, on perusteltua hyödyntää.

Saatuaan tiedon PRH:n päätöksestä yhtiö on päättänyt käynnistää erityistilintarkastuksen kyseisiä vuosia koskien. Erityistilintarkastus toteutetaan loka- ja joulukuun 2024 välisenä aikana. Tilintarkastuksista puuttuneiden tietojen tuottamisen ja oikeellisuuden varmistamisen lisäksi yhtiö hyödyntää erityistilintarkastuksen tietoja yhtiön toiminnan kehittämisessä.

Yhtiön tilintarkastaja on jo vaihtunut. Vuodesta 2024 lähtien tilintarkastusyhteisönä on toiminut BDO Oy, joka vastaa useiden Helsingin kaupunkikonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta.

Lisätietoja:
Harri Palviainen, Toimitusjohtaja, Helsingin Asumisoikeus Oy
+358 500 967 744
harri.palviainen@haso.fi